Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.04.2012 15:30 - Не & She, Не & Да
Автор: danika Категория: Забавление   
Прочетен: 848 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 24.04.2012 15:35


Момчетата са прасета. И това не е някакво обобщение, а факт. Дори най-добрите, някъде  дълбоко в себе си са прасета. Просто дълбочината е различна. Те обичат мизериите, не се сърдят като им сервират някоя, а така също не се свенят да ги пробутват на теб и мен.

Но не ми е за това приказката. Повдигам дума за това, как казваме Да и Не. Без много да му мислим, нали? А вероятно точно на тези кратки думички трябва да се концентрираме повече от всякога. Вероятно точно защото са кратки, са толкова важни. Вероятно точно защото не ги мислим много, момчетата здраво внимават за тях.

Думата ми отчасти отива към правенето на легенда. Колко добре може да се презентира една лейди и на какво точно акцентира? За какво си мисли и какво момчетата виждат от нея? Повечето момичета се притесняват основно за начина, по който изглеждат и дали ще бъдат харесани. Грешка! Харесат ли ни или не, тяхната мисъл е еднаква. Така че изглежда по-смислено да се концентрираме върху това, което казваме. Особено върху кратките си отговори. Да се изказваме кратко е хубаво, защото така си оставяме повече време да наблюдаваме събеседника. Ужасно е яко на въпросите да отговаряме с Да – всеки път, щом не се отклоняваме драстично от истината, естествено! Например, може да те е лакирала приятелката ти цял преди обяд – ако те попита в салон ли беше? Отговорът е Да. Няма нужда да описваш в кой, как и кога. Никога няма да те попита за подробности. Спести си ги; спести му ги и на него. Ако си обикаляла сама магазините и си с готиния шал, който си си купила на петия час – не очаквай да го забележи. Просто го посочи и попитай: „Харесва ли ти?”. Няма значение какво ще ти отговори – вече е забелязал, че носиш шалове и занапред ще е по-отворен за стила ти на обличане. Искаш ли да знаеш защо? Ще ти отговоря. Много просто – момчетата не обичат да им посочват с пръст. Това направи, така го направи. Те са достатъчно умни и от ранна детска възраст сами правят своя избор за всичко наоколо, на своя глава. За това оставете ги да правят това, което и без това ужасно добре могат да правят - оставете сами да решават кое Да и кое Не.  /всъщност с такъв начин на действие винаги си носиш само позитиви; това е аналогично за всички ситуации и е важна тема, но ще я пиша друг път/

Да се върна на думата си сега. При отговор Да дамата печели двойно – от една страна оказва подкрепа /което момчетата достатъчно високо ценят/, от друга – засилва любопитството. Когато не се чуе подробно обяснение кое точно кога, как и с кого е станало, всеки проявява интерес да научи повече. Тогава започват въпросите. Започнат ли въпросите – дискусията е наред. Ако няма въпроси – темата е приключила.

Ако имаш въпрос, пиши – ще измъкнем най-доброто от всичко, което сме чували, виждали, чели или сме си представяли!



Тагове:   Да,   не,   жени,   той,   позитивно,   тя,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: danika
Категория: Забавление
Прочетен: 28261
Постинги: 14
Коментари: 5
Гласове: 29
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930